Reflectie app ontwikkeling
THEMA
zorgtechnologie
VERMOGEN
lerend, opleidend en verbindend
BETROKKEN ORGANISATIE(S)
Samen, Wilgaerden, NHN en ZW
OMSCHRIJVING INITIATIEF
Binnen WoonzorgGroep Samen hebben medewerkers aangegeven ondersteuning te willen bij het voeren van lastige gesprekken met studenten, collega’s en leidinggevenden. De reflectie app gaat ze daarbij helpen. Om een nieuwe vaardigheid te leren zijn trainingen alleen vaak niet voldoende effectief. Daarom is leren op de werkplek belangrijk, het helpt je om te leren van je ervaringen en daarin steeds beter te worden. Dit gaat niet vanzelf, door na afloop te reflecteren op hoe het ging, krijg je een beeld van wat goed ging of beter kan. Maar hoe doe je dat? Daarom is het idee voor een reflectie app ontstaan: zo leer je op een makkelijke en aansprekende manier reflecteren. Voor de medewerkers van WZG Samen gaat het helpen om op een laagdrempelige manier het gesprek beter te voeren. Het resultaat is een succesvol werkende reflectie app waar deelnemers enthousiast over zijn, die het leren op de werkplek ondersteunt en die geborgd is binnen de organisatie. Zodat reflecteren heel gewoon is en iedereen steeds inzicht heeft op de eigen groei- en ontwikkelpunten. Wilgaerden kijkt mee met ontwikkelingen Samen en wil op termijn een reflectie app in combinatie met een HR tool.
INITIATIEFHOUDERS
Femke van Faassen en Leonie Honing
Wegwijs
THEMA
Innoverende technologie, Praktijkleren, Professional en begeleiden van leren
BETROKKEN ORGANISATIE
De Zorgcirkel, Omring, Wilgaerden/Leekerweidegroep en ViVa! Zorggroep
VERMOGENS
Absorptie, opleidend, verbindend en lerend vermogen
INITIATIEF
Begeleiding en aandacht voor stagiaires schiet er soms bij in als het dagelijks werk om voorrang vraagt. Hoe fijn zou het zijn als de begeleiding van de stagiaires wel doorgaat, maar dat het minder tijd kost! Dit kan via online begeleiding via een groepsapp.
WAT LEVERT HET OP?
De groepsapp helpt om de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de leerling zichtbaar te maken. Deelnemers bespreken hun ervaringen en krijgen direct antwoord op hun vragen. Zo fungeert de app als een luisterend oor voor leerlingen, waarin zij in een veilige setting kunnen leren van hun collega’s en medeleerlingen.
We zien dat je een verouderde browser hebt. Eentje die niet goed om kan gaan met HTML5.
Dit magazine is gemaakt met Magzmaker, het online magazine cms, dat gebruik maakt van moderne technieken gebaseerd op HTML5. We hopen we dat je de laatste versie van Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox kunt installeren. Dat zijn browsers waarmee je dit magazine probleemloos kunt bekijken.
Download de laatste versie van Internet Explorer hier.
Download de laatste versie van Firefox hier.
Download de laatste versie van Chrome hier.